zondag 17 maart 2013

Appel en rumrozijnen cake

Als het gaat om koken is cake bakken wel mijn grootste favoriet. Ik gebruik voor de basis altijd de kant en klare cakemix uit de winkel. Bij voorkeur van Koopmans, boerenmix of mix voor chocoladecake. Vervolgens meng of versier ik dit met andere ingrediënten.

Voor de appel en rumrozijnen cake heb je het volgende nodig:
150 gr Rozijnen
Bacardi
3 kleine appels
1 tl Kaneel
3 tl Suiker
Koopmans mix voor Boerencake
200 gr boter of margarine (ik gebruik zelf altijd vloeibare bakboter)
4 eieren

En zo maak je de cake:
Doe de rozijnen in een kommetje. Voeg de Bacardi toe totdat de rozijnen helemaal ondergedompeld zijn. Laat het even staan (hoe langer hoe beter maar minimaal 1 uur).
Schil de appels en snijd ze in partjes. Doe ze in een kom en bestrooi de partjes met de kaneel en de suiker. Roer alles door elkaar en laat het even staan.
Maak het basisbeslag voor de boerencake zoals aangegeven op de verpakking.
Is het beslag klaar voeg dan de rumrozijnen toe en mix deze nog even door het beslag. Giet de rozijnen eerst af anders wordt het beslag te nat door de rum.
Doe het beslag in de cakevorm en leg de appelpartjes bovenop het beslag.
De cake kan nu in de oven. Bak de cake zoals aangegeven op de verpakking.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.