zondag 17 maart 2013

Een beetje van Jamie en een beetje van ons... Antipasta

 Bruschette  met aubergine en munt (voor 4 personen)
1 bruchette in plakken gesneden, geroosterd en ingesmeerd met knoflook
2 aubergines gesneden in plakjes
8 eetlepels extra vierge olijfolie
3 eetlepels witte wijnazijn of kruidenazijn
Peterselie
Verse muntblaadjes fijngesneden
1 teentje knoflook in dunne plakjes gesneden
Zeezout
Zwarte peper

Zet een grilpan op het vuur tot hij goed heet is. Leg de plakjes aubergine er naast elkaar in. Als ze aan beide kanten mooi gebruind zijn leg ze in een kom.
Meng de olijfolie, de witte wijnazijn. peterselie, munt en knoflook in een kom en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Doop de geroosterde plakken aubergine in de dressing, om en om.
Leg de plakken aubergine op de bruchette. Druk het beleg er stevig op zodat de smaak van de dressing er goed in trekt.

Bruschette met tomaat en basilicum (voor 4 personen)
1 bruchette in plakken gesneden, geroosterd en ingesmeerd met knoflook
2 handenvol mooie rijpe tomaten
Basilicum
Zeezout
Zwarte peper
Olijfolie extra vierge
Witte wijnazijn of kruidenazijn

Was de tomaten, verwijder de kern en knijp de zaadjes eruit. Doe de tomaten in een kom, strooi de basilicum erover en wat zout en peper naar smaak. Hussel dit met een flinke scheut olijfolie en azijn door elkaar tot de smaak naar jouw idee in balans is. Leg het mengsel op de plakken bruchette.

Gebakken paddenstoelen gevuld met ricotta en Parmezaanse kaas (voor 4 personen)
100 gr kruimelige ricotta
Geraspte schil van 1 citroen
1 verse rode Spaanse peper zonder zaadjes en fijngehakt
Zeezout
Zwarte peper
Oregano
Handvol geraspte Parmezaanse kaas + wat extra om te strooien
4 grote paddenstoelen
Olijfolie extra vierge
Zakje rucola

Verwarm de oven voor op 220 C/gasoven stand 7.
Doe de ricotta samen met de citroenschil, Spaanse peper en een beetje peper en zout in een kom. Goed roeren met een houten lepel. Voeg vervolgens de oregano en Parmezaanse kaas erdoor.
Breek voorzichtig de steeltjes uit de paddenstoelen en hussel de paddenstoelen door een dressing van olijfolie, zout en peper. Leg ze ondersteboven op een bakplaat en vul ze met het ricotta mengsel. Strooi de overgebleven Parmezaanse kaas erover en bak de paddenstoelen in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Serveer ze op en bord met wat rucola.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.