zondag 17 maart 2013

Een beetje van Jamie en een beetje van ons... Secondi

Tonijn met salsa di giovanna
Sap van 1 citroen
Olijfolie extra vierge
Zeezout
Zwarte peper
3 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
Blaadjes verse munt grof gesneden
Oregano
4 plakken tonijn van 1 cm dik

Pers de citroen uit in een kom en giet er 3 keer zoveel olijfolie bij. Voeg zout en peper toe en roer de knoflook, muntblaadjes en oregano erdoor.
Zet een grillpan of koekenpan op het vuur tot hij heet is en wrijf ondertussen de tonijn in met zout en peper. Leg de plakken vis in de pan en bak ze 1 minuut aan elke kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Hierdoor blijft de vis vanbinnen nog een beetje roze. Vind je dat niet lekker, dan iets langer bakken. Verdeel de vis over de borden en schep de saus erover.

De saus is ook goed te gebruiken als dressing voor een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.