donderdag 6 maart 2014

Aubergine uit de oven met geitenkaas

Dit gerecht komt uit het kookboek 'Feelgood Food'. Het is een Turks recept dat niet alleen heerlijk is maar ook nog eens gezond en makkelijk om te maken.En het ziet er natuurlijk prachtig uit.

Ingrediƫnten (voor 4 personen)
- 4 kleine aubergines of twee grote
- 2 eetlepels vers citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 Turkse groene pepers of 1 rode
- 1 paprika
- 1 vleestomaat
- 4 teentjes knoflook
- 150 gram geitenkaas
- verse munt
- 4 eetlepels pijnboompitten
- Turks brood
- hummus

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C. Halveer de aubergines in de lengte en maak met een mesje ruitvormige inkepingen in het vruchtvlees (niet door de schil). Besprenkel de gehalveerde aubergines met citroensap en olijfolie. Bak de aubergines met de gesneden kant naar boven 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling klaar.
Snijd de peper(s), paprika, tomaat en knoflook fijn en bak deze in olijfolie beetgaar. Verdeel deze over de halve aubergines.
Hak de munt fijn en verkruimel de geitenkaas en top hiermee de aubergines af. Zet de aubergines nog even 5 minuten terug in de oven.
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin voor de garnering.
Serveer de aubergines met Turks brood en hummus.



1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.