donderdag 6 maart 2014

Koolviscasserole

Dit gerecht komt uit het kookboek 'Feelgood Food'. Het is een recept uit Moldavië. Gezond, kleurrijk en heerlijk van smaak.

Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 gram koolvis of verse kabeljauw
- 200 gram prei
- 200 gram champignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 3 rode paprika's
- 200 ml witte wijn
- 1 verse citroen
- 4 tomaten
- 1 rode peper
- 200 gram feta
- verse dille
- zout en peper

Bereiding
Neem een ovenschaal waar de vis als 1 laag in past. Verwarm de oven voor op 200 C. Leg op de bodem van de ovenschaal de fijngesneden prei en champignons. Leg daarop de vis en besprenkel deze met olijfolie en een snufje zout en peper. Bak in een koekenpan de fijngesneden knoflook in olijfolie aan. Voeg hierbij de fijngesneden paprika en bak een paar minuten op een hoog vuur. Blus af met witte wijn. Pureer deze saus nu met een staafmixer of in de keukenmachine/blender. Zeef de saus zodat de velletjes van de paprika in de zeef achterblijven. Breng de saus op smaak met een snufje zout en peper. Schenk de paprikasaus over de vis. Garneer de vis vervolgens met partjes citroen, plakjes tomaat, fijngesneden rode peper en tot slot verkruimelde feta. gaar de visschotel ongeveer 20 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is gekleurd. Garneer de schotel met verse dille.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.