donderdag 6 maart 2014

Oma's groentesoep met balletjes



Deze soep is een eigen recept van mijn moeder en heel populair binnen de familie. De bereiding is zo makkelijk dat het eigenlijk niet fout kan gaan. Het stelt je in staat om binnen een half uur een heerlijke soep op tafel te zetten.

IngrediĆ«nten  (voor 6 personen)
- 300 gram gehakt half om half
- 1 ei
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 zakje gehaktkruiden
- peper en zout

- 1,5 liter water
- 3 groentebouillonblokken van Knorr
- 1 doos verse diepvries soepgroenten van Iglo
- Twee rolletjes Honig krulvermicelli fijn

Voorbereiding
Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en het zakje gehaktkruiden. Eventueel naar smaak peper en zout toevoegen Draai er kleine gehaktballetjes van voor in de soep.

Bereiding
Breng het water met de bouillonblokken aan de kook.
Doe er de soepballetjes, de soepgroenten en de vermicelli bij en laat deze meekoken.
De soepballetjes en de soepgroenten mogen ca. 10 minuten meekoken.
De vermicelli mag ca. 5-7 minuten meekoken.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.