maandag 15 december 2014

Boerenkool Chips

In FBLS december issue 2014 heb ik aandacht besteed aan het boek van Rens Kroes; Power food. Op veler familie verzoek vind je hier, uit het boek, het recept voor Boekenkool Chips. Helemaal hot en hip in New York inmiddels en een gezond alternatief voor een snack.


Ingrediƫnten (4 personen)
300 g Boekenkool bladeren
1 el Olijfolie
1 tl Sojasaus
1 tl Sesamzaad

Bereidingstijd
25 minuten

Bereiding
Verwarm de over voor op 180 graden. Snijdt het middelste gedeelte van de stengels van de boerenkoolbladeren eruit. Was de bladeren schoon en laat ze drogen. Scheur vervolgens de droge bladeren in grote stukken en doe ze in een kom. Doe daarna de olie, sojasaus en wat sesamzaad erbij. De bladeren moeten een beetje glinsteren, maar gebruik niet teveel olie. Proef of het goed is en voeg eventueel naar smaak nog wat meer sojasaus toe. Hussel alles door elkaar en leg de bladeren op een bakplaat en zet die om de oven. De baktijd varieert tussen de 6 en 12 minuten. Houd het een beetje in de gaten en haal ze eruit als ze lekker crispy zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.