maandag 15 december 2014

Guacamole, home made

Het bekendste gerecht met Avocado`s is Guacamole.
Het gebruik van goede avocado`s is voorwaardelijk om een lekkere guacamole te maken. Zoek ze zelf uit; de groene mogen niet te veel glimmen en de donkere moeten diep van kleur zijn. Ze moeten niet te hard zijn; met een lichte duimdruk moeten ze meegeven maar vanzelf weer uitdeuken.

Ingrediƫnten (8 personen)
2 Goed rijpe avocado's
1 el Fijn gehakte ui
2 Middelgrote tomaten
1 Grote groene peper
1 Teen knoflook
1 el Koriander
Citroen of limoensap
Zout
Peper
Suiker

Bereidingstijd
10-20 minuten

Bereiding
Verpulp het avocado vruchtvlees met een vork
Verwijder van de tomaten het vel, vocht en pitten en hak vruchtvlees fijn
Verwijder zaad van peper en hak fijn
Meng in een kom alle ingrediĆ«nten goed door elkaar met een vork.(Alles in de keukenmachine kan ook maar het wordt dan een gladde massa.) Breng op smaak met citroensap, zout, peper en suiker.

Serveer tip
Koel opdienen.


Tips
Avocado`s rijpen nog na. Je kan dit proces versnellen door ze met een rijpe appel in een papieren zak met gaatjes te stoppen. 
Doe een harde avocado 30 sec op halve kracht in de magnetron. Hierdoor wordt deze zachter (maar niet rijper).
Om bruin worden in koelkast te voorkomen afdekken met folie en aandrukken.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.