zondag 19 april 2015

Groenteroostaart

Hoofdgerecht
Bereidingstijd ca. 25 minuten
Wachttijd ca. 1 uur en 35 minuten

Ingredienten 

Piedeeg
285 g bloem
140 g boter
130 g roomkaas
 5 tl koud water
1.5 el azijn
1 tl bakpoeder
1 mespuntje zout
Roomkaascrème
200 g roomkaas
2  eidooiers
4 takjes dragon
 Olijfolie
 Vulling
1  groene courgette
1  gele courgette
1 wortel
Olijfolie
Extra nodig
1  springvorm van 20 cm doorsnede
boter om in te vetten

Bereiden

Piedeeg 
Kneed de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder en het zout tot een soepel deeg en laat het deeg, ingepakt in plasticfolie, circa 1 uur rusten in de koelkast. Vet de springvorm in en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot circa 3 millimeter dik. Bekleed de springvorm met het deeg, snijd het overtollige deeg van de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Roomkaascrème
Meng de roomkaas met de eidooiers. Pluk en hak de dragon en meng door de roomkaas. Voeg een scheut olijfolie toe tot er een spuitbare crème ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep een laag crème op de piebodem.
Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de wortels en schaaf de courgette in dunne plakken (liefst met de Chinese mandoline). Druk de plakken op hun zijkant in de roomkaascrème. Wissel af met de verschillende groente zodat er een soort roos ontstaat. Besprenkel de taart met olie en bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Vegetarisch
Ja

Dit recept is van 24kitchen. Hier vind je het bijbehorende instructiefilmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.