zondag 19 april 2015

Salade met stokbrood en blauwe kaas

Voorgerecht
4 personen
Bereidingstijd ca. 25 minuten

Ingrediënten

Vinaigrette
2 el witte-wijnazijn
1 tl mosterd
6 el olijfolie
Peper
Zout

Salade
1 baguette (voorgebakken stokbrood)
45 gr walnoten
200 gr blauwe aderkaas (bijv. Bleu d Auvergne of Fourme d Ambert)
1 zak veldsla (75 gr)
1 el kappertjes (potje 100 gr)

Bereiding
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Vinaigrette
Klop in een kommetje de azijn, mosterd en olie tot een vinaigrette. Voeg peper en zout naar smaak toe. 

Salade
Snijd de baguette in 12 sneetjes en rooster vlak onder de grill goudbruin. Hak de walnoten grof. Keer de sneetjes brood na 2 min. en rooster de andere kant goudbruin. Beleg de geroosterde sneetjes brood met blauwe kaas. Verdeel de veldsla over 4 bordjes en strooi de walnoten erover. Klop de dressing nog even door en schenk over de salade. Leg de sneetjes brood met kaas op de salade en verdeel de kappertjes erover.

Dit recept is van Albert Heijn. Hier vind je het bijbehorende instructiefilmpje.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.