zaterdag 27 juni 2015

Spaghetti met rauwe tomatensaus

6 personen
Bereiding ca. 30 minuten
Marineren 24 uur

Ingrediënten
-          1 kg niet te rijpe tomaten
-          2 uien
-          100 gr ontpitte groene olijven
-          100 gr kappertjes
-          2 teentjes knoflook
-          geraspte Parmezaanse kaas
-          oregano
-          verse peterselie
-          olijfolie
-          600 gr spaghetti
-          zout
-          peper

Bereiden
Doe in een kom de in plakjes gesneden tomaten, fijngesnipperde uien, in stukjes gesneden olijven, kappertjes, zout, peper en een flinke snuf oregano, 1 of 2 handenvol fijngehakte peterselie en de hele, maar wel geplette, knoflookteentjes. Overgiet dit met olijfolie en laat het 24 uur* staan.

Schep de volgende dag de saus die zich heeft gevormd zonder hem te verwarmen met alle stukjes tomaat en ander e ingrediënten in een serveerschaal .

Kook de spaghetti  ‘al dente’ en bestrooi deze met een flinke hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas.

Serveer de saus bij de spaghetti.


*Heb je geen tijd om de saus 24 uur te laten marineren verwarm deze dan voorzichtig roerend in een grote pan. Zorg ervoor dat de tomaat nog stevig blijft.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.