dinsdag 28 juli 2015

Salade van de markt met walnoten en rustieke croutons met geitenkaas

4 personen
Bereiding ca. 25 minuten

Ingrediënten

Voor de salade:
4 flinke handen lamsoren (ga hiervoor naar een vishandel)
De binnenste blaadjes van een krop frisee (een zakje gemengde sla kan ook)
1 klein stronkje witlof in losse blaadjes
1 bosje radijsjes
Een zuurdesembrood
Een flinke hand gepelde walnoten
150 gr zachte geitenkaas

Voor de dressing:
2 kleine sjalotten, gepeld en fijngesneden
4 eetlepels walnootolie (gewoon verkrijgbaar bij de Jumbo)
2 eetlepels* extra vierge olijfolie
2 tot 3 eetlepels* rodewijnazijn
Een paar takjes verse bladpeterselie fijngehakt
Een flinke snuf zeezout en zwarte peper uit de molen

Bereiding
Laat om te beginnen een grillpan goed heet worden. Was alle slablaadjes, slinger ze goed droog en doe ze in een grote kom. Snijd grotere radijzen in plakjes, laat de kleinere heel en doe ze bij de sla in de kom.

Mix de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje, proef of hij goed op smaak is, doe er eventueel nog een extra scheutje azijn of een snufje zout bij en zet de dressing even opzij.

Snijd het brood in de lengte in 8 lange dunne plakken. Rooster de plakken in de hete grillpan en keer ze om de paar minuten om totdat er aan beide kanten mooie schroeistreepjes op zitten (als je dat makkelijker vindt kun je ze ook in de oven leggen). Hak terwijl de broodjes liggen te roosteren de walnoten in zo klein mogelijke stukjes en strooi ze over de salade.

Haal de geroosterde broodjes als ze naar wens zijn uit de pan of de oven en breek ze in onregelmatige stukjes. Besmeer de stukjes brood met geitenkaas. Maak de salade aan met de dressing. Serveer de salade samen met de stukjes brood.


* Jamie geeft eetlepels aan in het recept. Maar dan wordt het een vrij dikke dressing. Je kunt ook opscheplepels gebruiken of extra olijfolie en rodewijnazijn naar smaak toevoegen.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.