woensdag 3 augustus 2016

Jacket potatoes met kidneybonen en cheddar

Jacket potatoes met kidneybonen en cheddar
(Uit Chickslovefood Het 5 or less-kookboek)

Bijgerecht
4 personen
Bereiding: 1 uur en 15 minuten

Ingrediƫnten
  • 4 grote aardappels
  • 125 gram kidneybonen (uitgelekt)
  • 100 gram cheddar
  • 1 vleestomaat
  • 1 lente ui


Bereiden
Verwarm de over voor op 170 graden.
Was de aardappels, dep ze droog, prik ze in met een vork en wikkel ze in aluminiumfolie. Doe in de oven en bak de aardappels in 50 minuten gaar.

Snijd ondertussen de vleestomaat in kleine blokjes en de lente ui in kleine ringetjes. Meng in een kommetje de blokjes tomaat met de lente ui, 50 gram cheddar in stukjes en de kidneybonen. Breng op smaak met zout en peper.

Haal de aardappels uit de oven, snijd ze open en vul ze met het bonenmengsel. Verkruimel over iedere aardappel de overgebleven cheddar.

Zet de oven nu op grilstand. Schuif de aardappels in de oven en gril ze zo’n 3 minuten, totdat de cheddar is gesmolten.

Tip

Heb je niet zoveel tijd prik dan de aardappels in en leg ze in de magnetron. 4 minuten op de hoogste stand, omdraaien en nog eens 4 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.