zondag 2 oktober 2016

Groentetajine met couscous

Groentetajine met couscous
(Allerhande)

Hoofdgerecht 
4 personen
Bereiding: ca. 40 minuten

Groentetajine met couscous
  • 1 courgette 
  • 2 aubergines
  • 2 rode uien
  • 1 schaal trostomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el rijstolie (fles 500 ml)
  • 2 el tajine fruity tagine paste
  • 400 ml hete groentebouillon (van tablet)
  • 300 gr couscous
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)

Bereiden

  1. Snijd de courgette in de lengte in vieren en daarna in stukken van 2 cm. Snijd de aubergines in blokjes en de uien en tomaten in parten.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 olie in een stoofpan en bak de aubergine 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tajinepasta, de rest van de groenten en de knoflook toe en bak 3 min. Voeg 50 ml bouillon toe en draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 20 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Doe ondertussen de couscous in een ruime schaal. Schenk de rest van de groentebouillon erover, dek af en laat 10 min. staan.
  4. Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie en de komijn erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Serveer de groentetajine met de couscous. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.