zondag 2 oktober 2016

Marokkaanse dessertsalade met sinaasappel, dadel en kaneel

Marokkaanse dessertsalade met sinaasappel, dadel en kaneel

Nagerecht 
4-6 personen
Bereiding: ca. 20 minuten

Ingrediënten
  • sinaasappels
  • 12 verse dadels
  • 1 tl gemalen kaneel
  • takje verse munt voor de garnering
  • Griekse yoghurt
  • Schenk honing

Bereiden


  1. Schil de sinaasappelen dik, zodat de witte vliezen ook verwijderd zijn. 
  2. Snijd vruchtvlees met een goed scherp mes in dunne plakken en schik ze overlappend op een mooi bord.
  3. Verwijder de pitten van de dadels, snijd ze overlangs in dunne reepjes. Strooi ze over de sinaasappelschijven. Laat wat over voor bij de yoghurt.
  4. Bestuif het geheel met kaneel door een fijne zeef. Zet koel weg tot het serveren. 
  5. Doe wat Griekse yoghurt in een klein bakje.
  6. Schenk wat honing over de yoghurt
  7. Strook de overgebleven dadel reepjes erover.
  8. Garneer de sinaasappel met een takje munt en serveer er de yoghurt bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.