zondag 2 oktober 2016

Marokkaanse salade met kersen

Marokkaanse salade met kersen
(Jamie magazine)

Voorgerecht 
4 personen
Bereiding: ca. 20 minuten

Ingrediënten voor de salade
  • 2 komkommers
  • 4 wortels
  • 1 blikje kikkererwten a 400 gr
  • blaadjes van 1 bosje verse munt
  • 1 bosje dille
  • 50 gr gedroogde kersen grof gehakt (of vijgen)

Ingrediënten voor de dressing
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl honing
  • sap van 1 citroen
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 100 gram blanke hazelnoten

Bereiden
  1. Schraap de pitjes uit de komkommer, snijd beide helften in halvemaan plakjes en doe in een kom.
  2. Snijd of schaaf de wortels in dunne plakjes (liefst met een mandoline) en voeg ze toe. Voeg de kikkererwten, munt, dille en gedroogde kersen of vijgen toe en meng alles goed.
  3. Voor de dressing: rooster het korianderzaad in een droge pan tot de geur vrijkomt en stamp fijn in een vijzel. Doe samen met de honing, het citroensap, de olijfolie en zout en peper in een jampot, of een ander potje, en schud voor gebruik.
  4. Rooster de hazelnoten goudbruin en hak ze grof.
  5. Schep de dressing en salade door elkaar in een schaal en strooi de noten erover.


Serveer met Turks brood met muhammara en hoemoes.

Tip
Als je geen gedroogde kersen kunt vinden neem dan een andere vrucht, gedroogd of vers. Wij hebben voor dit gerecht verse vijgen gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.