zondag 2 oktober 2016

Tajine met gamba's

Tajine met gamba’s  
(24 Kitchen)

Hoofdgerecht 
4 personen
Bereiding: ca. 40 minuten

Ingrediënten 
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 200 ml olijfolie
  • 600 gr tomaten
  • 2 el venkelzaad
  • 1 bosje peterselie
  • 500 gr rauwe ongepelde gamba’s (ca. 4 per persoon)
  • 250 gr witte kaas (Turkse of fetakaas)

Bereiden 

  1. Pel en rasp de uien en knoflook. 
  2. Verhit de olijfolie in de tajine en bak de uien en knoflook circa 5 minuten. 
  3. Rasp de tomaat en snijd het restant ervan zeer fijn. 
  4. Voeg de tomaten en het venkelzaad toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat de saus even pruttelen. Voeg eventueel een scheutje water toe. 
  5. Snijd de peterselie grof en voeg met de ongepelde gamba’s toe. Laat ze in circa 5 minuten gaar worden. 
  6. Verbrokkel de witte kaas en roer deze door de saus. 
  7. Serveer de gamba’s in de saus.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.