zaterdag 24 juni 2017

Poké Bowl

Pokemon is zo 2016. Maar een poké bowl (je spreekt het uit al poh-kay bool) is op dit moment helemaal in. Het concept komt uit Hawaï; rauwe vis op smaak gebracht met de lekkerste ingrediënten. De poké bowl is eigenlijk een mix van de sushi bowl en Peruviaanse ceviche. In Hawaï wordt het voornamelijk gegeten om restjes vis op te maken.

Dit recept hadden we eigenlijk bedacht als een bijgerecht voor bij het afgelopen oppasetentje. Maar uiteindelijk besloten het niet te maken omdat er al voldoende eten was. Dus hebben we de 'restjes' afgelopen woensdag opgegeten. En het smaakte prima. 

Natuurlijk kun je alles combineren wat je lekker vindt. En omdat we niet alle ingrediënten zoals aangegeven konden vinden hebben we sommige vervangen. 
Het recept is voor 4 personen. Wil je het als bijgerecht gebruiken dan raad ik aan de hoeveelheden te halveren. Wij hadden er een flinke maaltijdsalade aan.


Ingrediënten
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sushi azijn (balsamico azijn kan ook)
  • Sap van een halve limoen
  • 1 kleine chilipeper
  • 300 gr verse tonijn
  • 300 gr sushi rijst (Surinaamse rijst kan ook)
  • 3 el sushi azijn
  • ½ komkommer
  • 2 avocado’s
  • 200 gr edamame (snijboontjes of sugar snaps erbij is ook lekker)
  • 150 gr zeewier
  • 2 el sesamzaad



Bereiden
Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het limoensap. Breng dit op smaak met een klein beetje chilipeper. Snijd de tonijn in blokjes, leg deze in de marinade en laat dit een half uurtje staan. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Giet de rijst af en breng deze op smaak met de sushi azijn. Laat iets afkoelen. Verdeel de rijst over 4 kommen. Schaaf de komkommer in linten en snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel deze samen met de edamame, het zeewier en de tonijn over de bowls. Garneer iedere poké bowl met wat sesamzaad.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.