maandag 19 juni 2017

Quinoa Salade





Rens Kroes Powerfood

Bijgerecht of maaltijdsalade
4 personen
Bereiding 35 minuten

Ingrediënten
·        180 gr quinoa
·        1 groentebouillonblokje
·        1 komkommer
·        200 gr cherrytomaatjes
·        1 avocado
·        4 el olijven
·        1 lenteui
·        1 kleine rode ui
·        150 gr feta
·        2 teentjes knoflook
·        3 el fijngehakte koriander
·        zout en zwarte peper
·        1 tl citroensap
·        1 el olijfolie
·        handjevol rucola

Bereiding
Was de quinoa onder de kraan en kook hem met ongeveer 300 ml water en een groene bouillonblokje gaar. Laat hem afkoelen.
Snijd de komkommer, cherrytomaatjes, avocado, olijven en uiten in kleine stukjes. Verkruimel de feta, knijp de knoflook uit en voeg alles samen met de koriander toe aan de quinoa. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met citroensap en olijfolie.
Hussel alles met een lepel door elkaar. Voeg als laatste de rucola toe.


Je kunt de salade meteen opdienen of in de koelkast bewaren voor later.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.